Om oss

Om oss

Det som startet som et tradisjonelt fiskebruk med noen få ansatte, har gradvis utviklet seg til et av Nord-Norges største havbruksselskaper med nærmere 100 medarbeidere i sesongen.

Karsten J. Ellingsen startet opp i Skrova i Lofoten i 1947. Etter det har flere generasjoner Ellingsen bidratt til å gjøre bedriften til det den er i dag.

  • Vi er et havbruksselskap med hovedvekt på oppdrett, slakting, salg og eksport av laks. I vintersesongen produserer vi også hvitfisk – saltet eller tørket, i tillegg til mottak av hval.
  • Ellingsen Seafood AS har egen smoltproduksjon i selskapet Silver Seed.
  • Vi har 11 tillatelser med produksjon i Vågan, Flakstad, Tjeldsund, Hadsel, Lødingen og Tysfjord kommune.  Det meste av fisken blir slaktet ved vårt slakter i Skrova, mens noe slaktes hos eksterne aktører.

Ellingsen Seafood har som mål å være i forkant av utviklingen – både når det gjelder teknologi og produkter. På den måten skal kvalitetsbevisste kunder på det norske og internasjonale markedet tilfredsstilles.

Diverse bilder fra fiskeoppdretten i Lofoten 1947

Mottaket til Karsten J. Ellingsen i Skrova 

De første laksemærene i Skrova

Ellingsen satte ut de første mærene i havna i Skrova i 1976. I 1981 var  fortsatt laks en attåtnæring til hvitfisk og hvakjøtt for Ellingsen med 20% av omsetningen. Ellingsen etablerte seg på Shetland og Skottland som de første fra Norge. Etterhvert også til Canada og østkysten av USA.

Men på slutten av 90-tallet ble utfordringene store og Ellingsen valgte selge seg ut av virksomhetene i utlandet og konsentrerere seg om det som skjedde hjemme.

Avdelinger

Administrasjon: Skrova

Lakseslakteri og mottak av hval og hvitfisk: Skrova 

Settefisk: Silver Seed i Flakstad 

Sjøanlegg: Vågan, Flakstad, Tjeldsund, Tysfjord, Lødingen og Hadsel

Har du spørsmål rundt vår virksomhet?

Send oss gjerne en forespørsel og vi vil komme tilbake til deg så snart vi kan!