Det som startet som et tradisjonelt fiskebruk med noen få ansatte, har gradvis utviklet seg til et av Nord-Norges største havbruksselskaper med nærmere 100 medarbeidere i sesongen.
Karsten J. Ellingsen startet opp i Skrova i Lofoten i 1947. Etter det har flere generasjoner Ellingsen bidratt til å gjøre bedriften til det den er i dag.
Ellingsen Seafood har som mål å være i forkant av utviklingen – både når det gjelder teknologi og produkter. På den måten skal kvalitetsbevisste kunder på det norske og internasjonale markedet tilfredsstilles.
Diverse bilder fra fiskeoppdretten i Lofoten 1947
Mottaket til Karsten J. Ellingsen i Skrova
Ellingsen satte ut de første mærene i havna i Skrova i 1976. I 1981 var fortsatt laks en attåtnæring til hvitfisk og hvakjøtt for Ellingsen med 20% av omsetningen. Ellingsen etablerte seg på Shetland og Skottland som de første fra Norge. Etterhvert også til Canada og østkysten av USA.
Men på slutten av 90-tallet ble utfordringene store og Ellingsen valgte selge seg ut av virksomhetene i utlandet og konsentrerere seg om det som skjedde hjemme.
Administrasjon: Skrova
Lakseslakteri og mottak av hval og hvitfisk: Skrova
Settefisk: Silver Seed i Flakstad
Sjøanlegg: Vågan, Flakstad, Tjeldsund, Tysfjord, Lødingen og Hadsel
Send oss gjerne en forespørsel og vi vil komme tilbake til deg så snart vi kan!
Quality trough Generations