Det som startet som et tradisjonelt fiskebruk med noen få ansatte, har gradvis utviklet seg til et av Nord-Norges største havbruksselskaper med nærmere 100 medarbeidere i sesongen.
Karsten J. Ellingsen startet opp i Skrova i Lofoten i 1947. Etter det har flere generasjoner Ellingsen bidratt til å gjøre bedriften til det den er i dag.
Ellingsen Seafood har som mål å være i forkant av utviklingen – både når det gjelder teknologi og produkter. På den måten skal kvalitetsbevisste kunder på det norske og internasjonale markedet tilfredsstilles.
Diverse bilder fra fiskeoppdretten i Lofoten 1947
Mottaket til Karsten J. Ellingsen i Skrova
Ellingsen satte ut de første mærene i havna i Skrova i 1976. I 1981 var fortsatt laks en attåtnæring til hvitfisk og hvakjøtt for Ellingsen med 20% av omsetningen. Ellingsen etablerte seg på Shetland og Skottland som de første fra Norge. Etterhvert også til Canada og østkysten av USA.
Men på slutten av 90-tallet ble utfordringene store og Ellingsen valgte selge seg ut av virksomhetene i utlandet og konsentrerere seg om det som skjedde hjemme.
Administrasjon: Skrova
Lakseslakteri og mottak av hval og hvitfisk: Skrova
Settefisk: Silver Seed i Flakstad
Sjøanlegg: Vågan, Flakstad, Tjeldsund, Tysfjord, Lødingen og Hadsel
Send oss gjerne en forespørsel og vi vil komme tilbake til deg så snart vi kan!
Ellingsen Seafood AS har fokus på kvalitet gjennom alle ledd fra sjø til leveringsklart produkt.